Eiwitrijke voeding vermindert het risico op hart- en vaatziekten bij vrouwen

Een verhoogde inname van eiwitrijke voeding zoals vlees, vis, zuivelproducten, sojabonen en andere peulvruchten, broccoli, spinazie en boerenkool kan je kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen.

Hoge bloeddruk en vaatwandstijfheid zijn onafhankelijke voorspellers van hart- en vaatziekten en sterfte. Vrouwen die meer eiwitten eten hebben een lagere bloeddruk en minder last van vaatwandstijfheid. De oorsprong van het eiwit lijkt van belang. Plantaardige eiwitten zorgen voornamelijk voor een lagere bloeddruk en dierlijke eiwitten juist voor minder vaatwandstijfheid.

PowerSlim adviseert al jaren een eiwitrijk voedingspatroon vanwege de vele gezondheidseffecten. Vervang een deel van de koolhydraten in je voeding (brood, pasta, aardappelen etc.) door eiwitrijke producten en je bent al heel gezond bezig. De PowerSlim producten bestaan uit een combinatie van dierlijke eiwitten (melkeiwitten) en plantaardige eiwitten (soja-eiwitten). Wil jij gezonder eten of afvallen? Een kennismakingsgesprek is gratis.