Hoe kom je de kerstdagen door zonder aan te komen?

Voorkom aankomen kerst

Hoe kom je de kerstdagen door zonder aan te komen? Denk vooral niet, ik ga op 1 januari wel beginnen met afvallen! In deze maand is er zo veel te eten en natuurlijk is het lekker om mee te snoepen van pepernoten, marsepein en chocolade. We eten ook vaak wat zwaardere (winter)kost. Hierdoor kom je voor de kerst al aan. Maar: Kerstmis duurt geen hele week! Als je in januari op de weegschaal gaat staan en je bent aangekomen dan is dat niet echt motiverend.

Het juiste moment

Er is geen goed moment om te starten, want er staat altijd wel wat leuks op de planning. Kerstmis, oudjaar, nieuwjaarsborrels, skivakantie, verjaardagen, een bruiloft, een weekendje weg, de zomervakantie. Uitvluchten genoeg om maar niet te beginnen.

Wat kun je nu al doen? Beweeg extra deze dagen: ga lekker veel wandelen of een keer extra sporten als je toch te veel gegeten hebt.

Wel genieten, maar met mate

Ga niet door omdat ‘je dag toch al verpest is’. Een extra kerstkransje maakt niet uit, maar eet niet de hele zak leeg omdat je toch al bezig was (en in januari wel weer verder kijkt). Blijven er veel dingen over na kerst: gooi weg, geef weg, vries in, trakteer op je werk, maar blijf niet de hele week doorgaan.

Voor de PowerSlimmers (maar sowieso als je aan het afvallen bent): planning is alles! Het gaat je echt helpen als je van te voren al bedenkt hoe je week eruit ziet.

Als je zelf kookt bepaal je natuurlijk zelf wat je eet, maar ben je uitgenodigd licht dan de gastvrouw/heer in dat je wilt afvallen. Je kunt bijvoorbeeld een van de PowerSlim desserts meenemen en die als toetje eten.

Drink geen alcohol of kies voor maximaal één glas droge witte wijn of glaasje cava of champagne. Schakel daarna over op water!

En wil je het kerstdiner gewoon meedoen met de anderen? Pak het dan de volgende dag weer op! Ga direct weer van start, hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt. Fijne dagen!

Heb jij zin om direct te beginnen aan je gezonde leefstijl? Neem contact met me op voor een gratis kennismaking.