Ik voel me een heel ander mens

Ik voel me een heel anders mens; sinds 15 jaar durf ik weer een broek te dragen

Sanne: “Mijn hele leven heb ik al overgewicht. Ik ben al vaak gewicht verloren door op dieet te gaan, maar dat zat er altijd net zo snel weer aan, want het lukte me niet om op eigen kracht mijn eetpatroon en levensstijl aan te passen. Ik was er zo klaar mee en daarom wilde ik het deze keer anders aanpakken. Ik voel me een heel ander mens!

Een kennis vertelde me over het PowerSlim programma, dat je volgt onder persoonlijke begeleiding van een coach. Dat was wat ik nodig had, een coach die me het juiste zetje kon geven.

Niet langer wachten maar meteen beginnen

Begin december 2018 heb ik een PowerSlim coach bij mij in de buurt gebeld. We maakten direct een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vroeg ze me op de weegschaal te gaan staan. Ik schrok van het getal dat ik toen zag en ik wilde niet langer wachten! Daarom ben ik de volgende dag meteen begonnen met het programma.

Na een tijdje PowerSlimmen wist ik precies wat ik lekker en minder lekker vond. Met het avondeten had ik wat moeite want ik koos vaak voor hetzelfde. Samen met mijn coach ben ik op zoek gegaan naar gezonde maaltijden die ik lekker vind en die toch voldoende variatie in mijn eetpatroon aanbrengen.

Iedere week daalde het getal op de weegschaal

Iedere week zag ik het getal op de weegschaal dalen en dat motiveerde me om door te gaan. Als ik mijn doel zou halen, zou dat echt een mijlpaal voor me zijn, want dat was me al jaren niet gelukt. Maar nu lukte het wel!

Mijn coach heeft mij voortdurend bij geholpen. Samen bespraken we de moeilijke momenten, zoals de vakantie. Als ik bijvoorbeeld een barbecue op de planning had staan, bespraken we wat ik het beste kon eten. Welke keuzes zijn verantwoord en gezond, maar vooral ook lekker? Daardoor is het mij gelukt om, ondanks al die extraatjes tijdens de zomervakantie, de balans te houden. Na de zomervakantie heb ik me weer wat strikter gehouden aan mijn koolhydraatarme eetpatroon en lukte het me om ook die laatste kilo’s kwijt te raken. Ik kan nu met trots zeggen: het is me gelukt, ik weeg 75 kilo en ik draag weer broeken! Ik voel me een heel ander mens.

Ik eet nu veel bewuster

Ik heb veel geleerd over voeding en weet nu dat ik best een keer iets lekkers mag eten, maar met mate. Ik kies nu veel bewuster wanneer ik dit toelaat. Dit PowerSlim avontuur heeft me bewuster gemaakt van wat ik mag en kan eten en hoe ik toch kan genieten. Ik weet hoe ik hiermee om moet gaan en heb ik verantwoorde alternatieven en dat gaat heel goed!”

Wil jij net als Sanne van je goede voornemen een succes maken? Ik ga je daar bij helpen. Wacht niet langer en maak een afspraak zodat je het nieuwe jaar goed begint!

Karin van Hofwegen, PowerSlim coach Gouda