Je streefgewicht vasthouden doe je zo!

Je streefgewicht vasthouden

Je hebt je streefgewicht bereikt en dat wil je vasthouden, maar hoe ga je nu verder? Nu is het wel handig om je nieuwe gezonde eetpatroon voort te zetten en je mooie resultaat vast te houden.

Denk hierbij aan:

Minder koolhydraten dan je gewend was,
Meer eiwitten tijdens de maaltijden en tussendoortjes
Let op voldoende vezels
Blijf water drinken (ook bij kouder weer)
Eet zo onbewerkt mogelijk

Wat eet je bij de avondmaaltijd dan bijvoorbeeld? Een eiwitcomponent met veel groenten! Eventueel aangevuld met koolhydraten.

Groenten, groenten, groenten

Hoe meer groenten, hoe beter. Varieer zo veel mogelijk, want door te variëren krijg je verschillende vitamines en mineralen binnen.

Eiwitten

Eiwitten kun je halen uit vlees, vis of een vegetarische eiwitbron. Probeer bij voorkeur te kiezen voor mager vlees (omdat het minder calorieën bevat) en eet één keer per week vette vis.

Wat zijn de magere vleessoorten: kip (zonder vel), mager rundvlees of mager varkensvlees zoals fricandeau, achter- en schouderham, varkensfilet, varkenshaas en rollade. Bij uitzondering bewerkte producten, zoals een speklapje, hamburger, gehakt of slavink. Deze producten kunnen namelijk naast veel vet ook veel zout bevatten.

(Wissel rood vlees af met vis/vegetarisch*/ei, te veel rood vlees is niet goed voor je)

Vette vissoorten zijn forel, haring, makreel, paling en zalm. Deze zijn juist gezond vanwege de omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn onmisbaar voor je gezondheid en de meeste mensen hebben een tekort hieraan.

*Vegetarische eiwitbronnen zijn tofu, tempeh, eieren, feta/mozzarella/geitenkaas of een PowerSlim product.

Koolhydraten

Indien je koolhydraten eet (ik bedoel hiermee niet groenten en fruit, want dit zijn ook koolhydraten), kies dan langzame koolhydraten. Deze worden zo genoemd omdat ze langzaam door je lichaam worden opgenomen waardoor je geen piek krijgt in je bloedsuikerspiegel. Kies altijd volkoren varianten van brood, pasta en rijst! Eet ca 3 x per week peulvruchten. Deze bevatten veel vezels, eiwitten en vitaminen.

Koolhydraatarme alternatieven voor het diner

Met deze alternatieven bespaar je niet alleen koolhydraten, je krijgt ook nog eens een extra portie groenten binnen.

In plaats van aardappelpuree; puree van knolselderij: Kook blokjes knolselderij tot ze gaar zijn. Doe het geheel in een blender en voeg 2 tl mosterd, 2 el crème fraiche en een snufje nootmuskaat, zout en peper toe. Blender het geheel tot een gladde massa.

Of puree van bloemkool. Lekker voor in een ovenschotel. Kook de bloemkool met een blokje groentebouillon gaar en pureer deze met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak nootmuskaat toe.

En natuurlijk de PowerSlim aardappelpuree.

Alternatief voor rijst

Bloemkoolrijst. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak deze fijn in de keukenmachine. Warm het vervolgens 1-2 minuten op in de magnetron. Of bak het 2 min. in de koekenpan.

Alternatief voor spaghetti

Courgette spaghetti of courgetti. Snijd de courgette in slierten met een spirelli. Roerbak de slierten 3-4 min. In een pan zónder vet.

Alternatieven voor lasagne bladen

Je kunt de PowerSlim lasagne bladen gebruiken of:

witte koolbladeren. Snijd de nerven uit de witte koolbladeren en kook ze vervolgens 7 min. Voeg de saus toe en zet de ovenschaal 20 min. in de oven of:

plakken courgette of aubergine. Vervang de gewone lasagne bladeren door plakjes courgette of aubergine. Gebruik hierbij een kaasschaaf. Voeg de saus toe en zet de ovenschaal 20 min. in de oven.

Vetten

Vetten heb je nodig voor verschillende functies in je lichaam. Kies voor olijfolie om in te bakken en wat roomboter op brood of crackers.

Heb je voldoende ideeën opgedaan? Of wil je juist nog afvallen? Bel of mail me voor een gratis kennismaking.