Koolhydraatbeperkt, waarom?

Koolhydraatbeperkt waarom

Gezondheidsproblemen omkeerbaar

Het volgen van een koolhydraatbeperkt dieet is effectief en laat in onderzoeken veel positieve resultaten zien bij mensen met overgewicht. Veel ziekten (diabetes type II, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en jicht) zijn in deze fase nog omkeerbaar en bloedonderzoeken laten veelbelovende uitslagen zien. Deze leefwijze in combinatie met voldoende lichamelijke activiteit zorgt dat mensen gezonder worden en gewicht verliezen. Mensen zitten weer beter in hun vel, stralen en voelen zich zelfverzekerder.

Koolhydraatbeperkt eten na het afvallen

Er zijn onderzoeken uitgevoerd waar is onderzocht wat het effect is van een koolhydraatbeperkte leefwijze nadat iemand is afgevallen. Er is onder drie groepen mensen (die ca 10% van hun gewicht kwijt waren) onderzoek gedaan; elke groep kreeg even veel calorieën en eiwitten, maar verschillende koolhydraten en vetten. Koolhydraten van hoge kwaliteit, d.w.z. geen snelle suikers, maar volkorenproducten. Bij alle drie de groepen bleef het gewicht gelijk, maar er was wel een verschil: hoe lager het aandeel koolhydraten, hoe hoger de stofwisseling! Dus er werden meer calorieën verbrand door minder koolhydraten te eten. Bovendien heeft een koolhydraatarme leefstijl als pluspunt dat er minder van het hormoon ghreline wordt aangemaakt. Ghreline is hongeropwekkend. Niet elke calorie is dus hetzelfde voor je lichaam.

Koolhydraatarm met PowerSlim

Deze studies onderbouwen het PowerSlim behandelplan. Door koolhydraten in je voeding te minderen verlies je gewicht en het zorgt op de lange termijn dus ook voor behoud van dit gewicht. Ga niet zelf drastisch alle koolhydraten schrappen, maar vraag deskundig advies. Want je hebt koolhydraten wel nodig voor belangrijke functies in je lichaam!

Wil je weten of het iets voor jou is? Maak snel een afspraak, ik vertel je er graag meer over.