Over vetverbranding en ketose

vetverbranding en ketose

Wat is nou de beste manier om af te vallen? En op gewicht te blijven? Er zijn zo veel verschillende diëten. Welke methode je ook volgt, het belangrijkst is dat je een nieuwe levensstijl ontwikkelt, waarbij je je gezonde gewicht kunt vasthouden. Koolhydraatarm eten is een goed voorbeeld! Dit is geen dieet, maar een levensstijl waarmee je in (milde) ketose raakt en die resulteert in het veranderen van je stofwisseling en het verbeteren van je vetverbranding.

Wat is vetverbranding?

Dit is een stofwisselingsproces dat plaatsvindt als we vetten omzetten naar energie. Je kunt vetten (uit je voeding) omzetten naar energie. Je kunt dus ook opgeslagen lichaamsvetten omzetten naar energie. Bij omzetten van vetten naar energie, zien we eerst een omzetting van vet naar vetzuren en glycerol en dit gebeurt in de lever. Als je lichaam meer energie verbruikt dan er opgenomen wordt, spreken we van een negatieve energiebalans en gaat ons lichaam dus aan vetverbranding doen. Als er sprake is van een positieve energiebalans, komt er meer energie binnen dan noodzakelijk is en dus gaat het lichaam energie opslaan, in de vorm van vet.

Wat is ketose?

Dit is een natuurlijk proces in het lichaam dat wordt opgestart wanneer er nauwelijks nog koolhydraatreserve is en er weinig koolhydraten ingenomen worden. Dit in combinatie met een verlaagde inname van energie, dus een negatieve energiebalans.
Je lichaam heeft een kleine voorraad aan koolhydraten in lever en spieren, dat zit daar in de vorm van glycogeen. Indien nodig kan je lichaam deze reserves aanspreken. Ketose begint dus pas als deze voorraad afgenomen is, na een dag of 3. Als je nu onder de 40 gram koolhydraten per dag eet, blijf je in ketose. Nu gaat je lichaam in de vetverbranding. Het vet wordt vervoerd naar de lever en deze zet dit om in energie waarbij ketonen vrijkomen. Daarom de term ketose.

Er zijn verschillende manieren om je vetverbranding te stimuleren, zoals sporten, bewegen, veel water drinken, verminderen van koolhydraten, eiwitrijk ontbijten, regelmatig eten.

Wat zijn de effecten van ketose?

De meeste mensen moeten even wennen aan de ketose; je kunt in het begin wat hoofdpijn krijgen of je niet fit voelen. Dit verdwijnt en daarna voel je je juist heel energiek! De supplementen van PowerSlim zorgen dat je goed door deze fase komt. Wat helpt is veel water drinken of een kopje bouillon nemen.

Positieve effecten van ketose

Gelukkig zijn er veel voordelen aan ketose: je hebt minder honger, minder zin in zoet, je voelt je energiek, je silhouet verbetert, je vetvoorraad neemt af.

Een ketogeen dieet heeft veel voordelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een koolhydraatarm/ketogeen dieet diabetes type 2 kan omkeren en de ziekte kan genezen. Er is ook een positief effect vastgesteld voor het metabool syndroom en zelfs bij epilepsie bij kinderen.

Wil je zelf ervaren hoe je gezond kunt afvallen en je streefgewicht vast kunt houden? Bel of mail me voor een gratis kennismaking.