Tips om vocht vasthouden te voorkomen

vocht vasthouden voorkomen

De zomer is nog niet echt begonnen. We krijgen nu wel erg veel zin in warm weer! Maar het nadeel kan zijn dat je dan vocht vast kunt houden. Het lijkt net of je niets afvalt terwijl je zo je best doet. Ik geef je wat tips om vocht vasthouden te voorkomen.

Focus niet alleen op het getal op de weegschaal; als je vetpercentage daalt en je spiermassa intact blijft of stijgt ben je nog steeds aan het afvallen! Weeg dus maar 1x in de week. Ga vooral niet tussendoor op de weegschaal, want als jouw weegschaal alleen de kilo’s kan meten en die nemen niet af, is dat niet motiverend.

Nu is een prima tijd om te starten met afvallen. Het eten is minder zwaar als de winterkost en je drinkt ook automatisch meer water.

Wat kun je doen als je vocht vasthoudt?

Drinken. En daarmee bedoel ik 2 liter water per dag. Vind je water saai? Voeg dan wat plakjes komkommer, verse munt of een schijfje citroen/limoen toe. Of de PowerSlim water flavouring.

Vochtafdrijvende groentes eten. Dit kunnen alle groentes zijn, maar in het bijzonder: bleekselderij, tomaat, komkommer, venkel en asperges.

Maak eens een lekkere frisse cocktail van één van de PowerSlim dranken. Doe bijvoorbeeld wat bruiswater door een van de koude dranken. Of gecrushed ijs.

Neem voor het slapen gaan een (lauw)warme douche. Hierdoor gaan de bloedvaten openstaan en kan je je warmte beter afvoeren.

Blijf voldoende bewegen. Dit stimuleert de doorbloeding en je spieren, waardoor overtollig vocht afgevoerd kan worden.

Leg je benen omhoog. Dit helpt om het overtollige vocht af te drijven, omdat het op deze manier beter kan wegstromen.

Blijf vooral doorgaan! Het komt echt goed! Een tegenvallend resultaat is geen reden om er meteen mee te stoppen. Straks ben je jezelf dankbaar!

Wil je nog meer tips of een beetje hulp bij het afvallen? Mail me voor een gratis kennismaking.