Twee heerlijke cheesecake recepten

Cheesecake framboos (vanaf fase 2A als je er vers fruit op doet)

Bereidingstijd 130 minuten, voor 4 personen

Wat heb je nodig:
2 zakjes PowerSlim boter vanille biscuitjes
1 eetlepel gesmolten roomboter
250 gram magere kwark
1 zakje PowerSlim dessert framboos cheesecake
8 theelepels Powerslim aardbeienjam
1 gelatineblaadje

Doe wat bakpapier op de bodem van een kleine springvorm. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine, vermeng dit met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van het zakje PowerSlim framboos cheesecake dessert door de kwark met een lepel. Week ondertussen het gelatineblaadje 5 minuten in een bodempje koud water. Verwarm het water, met het blaadje erin, in een pannetje totdat deze volledig is opgelost. Even laten afkoelen en dan door het mengsel roeren. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast. Besmeer de taart voor het serveren met de jam.

Tip: een paar frambozen of aardbeien erop als topping!

Banoffee cheesecake (fase 1A)

Bereidingstijd 140 min, voor 4 personen

Wat heb je nodig:
4 zakjes PowerSlim speculaas biscuitjes
1 zakje PowerSlim dessert banaan
1 zakje PowerSlim dessert karamel toffee
1 zakje PowerSlim chocoladeparels
500 gram magere kwark
2 eetlepels roomboter, gesmolten
5 gelatineblaadjes
Cacaopoeder

Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier. Vermaal de biscuitjes in een keukenmachine, meng dit met de roomboter en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel en op laten stijven in de koelkast. Meng de inhoud van het zakje dessert banaan en het zakje dessert karamel toffee door de kwark. Week ondertussen de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een bodempje koud water. Verwarm 160 ml water in een pannetje en laat de gelatineblaadjes hierin oplossen. Laat het een beetje afkoelen en roer dan door het banaan- en karameltoffeemengsel. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi het taartje voor het serveren met een beetje cacaopoeder en de chocoladeparels.

Wil je net als op de afbeelding banaan gebruiken als topping: dat mag pas vanaf fase 3C!

Let op! Deze recepten zijn voor speciale gelegenheden en feestdagen. Kies maximaal 4x per jaar een recept uit deze categorie als je in fase 1 of 2 van het PowerSlim afslankprogramma zit.