Wat doet alcohol in je lichaam?

Wat doet alcohol in je lichaam

We zijn zo gewend om gezellig een glaasje wijn te drinken bij het eten of een gezellig biertje op het terras, maar wat doet alcohol eigenlijk in je lichaam?

Alcohol en je organen

Alcohol komt via je maag in het bloed. Op deze manier komt alcohol in je hele lichaam, ook in je hersenen. Het heeft een verdovend effect; hoe meer je drinkt, hoe groter dit effect is. Ook andere organen, zoals de lever, alvleesklier, nieren, longen, darmen en hart- en bloedvaten komen in aanraking met alcohol. Regelmatig te veel drinken veroorzaakt schade aan je organen! Ook is er een verhoogd risico op kanker. Langdurige drinkers hebben een grote kans op een tekort aan vitaminen B. En dat kan op termijn leiden tot vroegtijdige dementie (Korsakov-syndroom).

In alcohol zitten veel caloriën en het remt de vetverbranding.

Alcohol bevat veel koolhydraten

De meeste alcoholische dranken bevatten veel koolhydraten en die worden in je lichaam omgezet in suikers. (dus niet handig voor PowerSlimmers)

Alcohol is gif

Je lichaam beschouwt alcohol als gif en zal alles doen om de alcohol zo snel mogelijk af te breken. Dit is een zware belasting voor je lever, zeker als dit regelmatig het geval is.

Voor je gezondheid kun je beter helemaal niet drinken. Maar een glaasje op zijn tijd is wel lekker. Je kunt beter niet meer dan 1 glas per dag drinken en dan ook niet elke dag!

Heb jij toch iets te veel gegeten én gedronken de afgelopen tijd en wil je iets aan je overtollige kilo’s doen? Ik ben Karin van Hofwegen, PowerSlim coach Gouda. Bel of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek.