Wat is een ketogeen eetpatroon?

ketogeen eetpatroon

HWat is een ketogeen eetpatroon? Een ketogeen eetpatroon bevat heel weinig koolhydraten, waardoor je lichaam effectief vet gaat verbranden. Het PowerSlim programma werkt ook volgens dit principe.

Ketogeen komt van de term ketose. Ketose is een proces dat er voor zorgt dat je lichaam blijft werken als je weinig koolhydraten eet. Op korte termijn gebruikt je lichaam dan het opgeslagen vet als energiebron. Zo lang je overtollig lichaamsvet hebt werkt dit goed. Als je op je streefgewicht bent zul je meer vet moeten eten om in ketose te blijven!

De twee voornaamste energieleveranciers voor het lichaam zijn koolhydraten en vetten. Als je weinig koolhydraten eet, wordt je lichaam gedwongen om op vetverbranding over te schakelen om aan de energiebehoefte te voldoen.

Voordelen:

Het ketogeen eetpatroon vermindert het hongergevoel waardoor afvallen veel minder moeite kost, maar het heeft nog meer voordelen:

– Het mentale en fysieke uithoudingsvermogen worden vergroot
– Diabetes type 2 kan omgekeerd worden
– Minder risico op hart- en vaatziekten door verbeterd cholesterolprofiel
– Minder risico op kanker
– Migraine aanvallen kunnen sterk verminderd worden
– Bloedsuikergehalte en insulinegehalte verbeteren
– Normaliseren van een hoge bloeddruk
– Vermindering van acne kan

Nadelen:

Het nadeel is dat als je start met het volgen van het ketogeen eetpatroon je lichaam flink moet omschakelen. Met name in de eerste week kun je wat klachten krijgen zoals moeheid, hoofdpijn en moeite om je te concentreren. Dit wordt ook wel de ketogriep genoemd (geen echte griep hoor!) Gelukkig verdwijnt dit na maximaal vijf dagen vanzelf en voel je je nu juist fitter en energieker dan voorheen.

Het PowerSlim programma ís een ketogeen programma. Je eet in de eerste fase namelijk zo weinig koolhydraten dat je in ketose raakt. Daarnaast zorgen we ervoor dat je genoeg eiwit binnenkrijgt van goede kwaliteit zodat je ervan verzekerd bent dat je spiermassa intact blijft. Het is ontzettend belangrijk om je spiermassa te behouden, spieren zorgen voor een groot deel van je stofwisseling dus als je spiermassa afbreekt dan vertraagt je stofwisseling. Na fase 1 gaan we de koolhydraten langzaam weer wat opvoeren.
Je bent vanaf fase 2 niet meer in ketose.

Op eigen houtje is best ingewikkeld of zelfs ongezond, daarom werkt PowerSlim uitsluitend met gecertificeerde coaches die je begeleiden en helpen je voedingspatroon op een verantwoorde manier aan te passen.

Ben je benieuwd geworden? Bel of mail me voor een gratis kennismaking.